ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PETİT FOUR NEDİR, NASIL YAPILIR?

PETİT FOUR NEDİR, NASIL YAPILIR?

Petit four nedir, nasıl yapılır? Petit four ne demektir? İşte, misafir ağırlarken sunabileceğiniz birbirinden lezzetli petit four tarifleri:
Petit Four Nedir, Nasıl Yapılır?

Farklı tatların bir araya gelmesiyle hazırlanan petit four, Fransızca da 'küçük fırın' anlamına gelmektedir. Tiramisu, çikolatalı mus, panna cotta gibi tatlılar küçük porsiyonlar haline getirilir ve bir tabağın içerisinde sunulur. Tatlıların bir arada sunulmasıyla petit four tabağı oluşturulur. Petit four yapımında sevdiğiniz tatlıları kullanabilirsiniz. Peki, petit four nasıl yapılır? İşte, petit four için yapabileceğiniz tatlılar:



5 yumurta

300 gram kedidili

500 gram mascarpone peyniri

5 yemek kaşığı toz şeker

150 gram bitter çikolata

30 gram toz kakao

1 bardak sütlü filtre kahve


Yumurtanın sarısını ve beyazını farklı kaplara ayırın. Yumurtanın beyazına bir tutam tuz ekleyin ve mikserle karıştırın. Kıvamını anlamak için kabı ters çevirin. Eğer köpüklenen karışım dökülmüyorsa, kıvamı tutmuş demektir. Yumurtanın beyazını buzdolabına kaldırın. Yumurtanın sarısına ise toz şeker ekleyerek mikserle karıştırın. Şeker eridiğinde üzerine mascarpone peyniri ekleyin ve çırpıcı yardımıyla karıştırın. Buzdolabındaki yumurtanın beyazının olduğu karışımı, bu karışıma ekleyerek kremayı söndürmeden birbirine yedirin. Hazırladığınız kremayı, borcamın içerisine sürerek zemin hazırlayın. Kedidili bisküvileri filtre kahveye batırarak borcamın içerisine dizin. Bitter çikolatayı bıçakla küçük parçalara ayırın ve bisküvilerin üzerine serpiştirin. Üzerine tekrar krema sürün. Bu işlemleri 2 kez tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Videolu anlatımı için tiramisu tarifine de göz atabilirsiniz.



6 yaprak jelatin

400 ml. süt

170 gram toz şeker

400 ml. krema

1 adet vanilya çubuğu


Jelatinleri bir kabın içerisine alın ve üzerini geçecek şekilde soğuk su ekleyin. Krema, süt ve şekeri tencerede karıştırın. Üzerine vanilya çubuğu tohumlarını ekleyin. Ardından kabuğu da ekleyerek kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Daha sonra ocaktan alın ve vanilya çubuğunu içinden çıkartın. Jelatinler yumuşayınca karışıma ekleyerek çırpın. Jelatinlerin eşit bir şekilde dağıldığından emin olun. Hazırladığınız karışımı kaplara paylaştırın ve buzdolabında dinlendirin. Daha detaylı bilgi için panna cotta tarifine göz atın.



200 gram bitter çikolata

30 gram toz şeker

Soğuk su


Ocağın içine su koyun ve bir kaba çikolataları yerleştirerek benmari usulü eritin. Çikolatalı karışım soğuduğunda soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek mikser veya çırpma teli ile karıştırın. Çikolatanın sönmesini önlemek için, alttan üste doğru spatula ile karıştırın. Dilerseniz, toz şeker ilave edebilirsiniz. Karışımı kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Detaylı bilgi için vegan çikolatalı mus tarifine göz atın.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!