ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ ÇİKOLATALI KESTANELİ VEGAN MOUSSE

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse

Çikolatalı kestaneli vegan mousse

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Tarifi İçin malzemeler

  • 1 konserve Hindistan cevizi sütü
  • 70 g (1 küçük kare pakete eşit) bitter çikolata, daha az şekerli olması için % 85 kakao oranında çikolata tercih ettim
  • 35 adet pişmiş ve soyulmuş kestane
  • 1 su bardağı su
  • 4 büyük boy yumuşak hurma

Çikolatalı Kestaneli Vegan Mousse Nasıl Yapılır?

Çikolatalı kestaneli vegan mousse tarifini dilerseniz pasta ve tartlarda dolgu kreması olarak da kullanabilirsiniz.

  • Hindistan cevizi sütünün yarısını küçük bir tencere ya da cezvede bir taşım kaynatın, ateşi kapatın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolatayı içine ekleyin ve iyice eriyip süte karışması için karıştırın. 
  • Kalan Hindistan cevizi sütünü, hazırladığınız çikolatalı karışımını, kestaneleri, suyu ve hurmayı özdeşleşene pürüzsüz olana dek blender’dan geçirin. Kaselere bölüştürüp en az 4-5 saat buzdolabında bekletin. 
  • Bu tatlı yoğun oluyor. Hamsili pilavın üstüne, mideyi doldurmadan ağız tatlandırmak için çay-kahvenin yanında ağızda eriyen, sağlıklı bir çikolata kıvamında; küçük ama etkili. Bu sebeple minik kaselerde, kişi başına 3-4 dolu yemek kaşığı düşecek şekilde hazırlıyorum.

Çikolatalı fındık ezmesi tarifi

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!