Neden Cheesecake Hamurunu Yüksek Hızda Karıştırmamalısınız?

Cheesecake şüphesiz birçok insanın favori tatlısıdır. Peki cheeesecake hamurunu neden yüksek hızda karıştırmamalısınız sizler için anlattık. İşte, neden cheesecake hamurunu yüksek hızda karıştırmamalısınız:
Neden Cheesecake Hamurunu Yüksek Hızda Karıştırmamalısınız?
25 Ocak 2023, 14:38

Pişirme, takip etmesi zor, görünüşte keyfi kurallara sahip hassas bir kimyadır. Çoğu kek türünü yapmak söz konusu olduğunda akla birkaç soru gelir: Tercih edilen yağ tereyağı mı, sıvı yağ mı yoksa ikisi birden mi olacak? Kırıntı havadar mı yoksa yoğun mu? Kaç yumurta eklenir? Bunlar, meyve veya çikolata gibi bariz bileşenlerin dışında, bir pastanın dokusuna, görünümüne ve tadına katkıda bulunan faktörlerden yalnızca birkaçıdır.

Ancak cheesecake söz konusu olduğunda, normal pastadan tamamen farklı bir üründür. Her şeyden önce, cheesecake teknik olarak kek değildir, çünkü un bazlı değildir ve peynir, yumurta ve şeker içerir. Pürüzsüz ve kremsidir ve dışarıda turtanınkine benzer şekilde daha belirgin bir kabuğa sahiptir. Ancak normal bir pasta gibi, mükemmel yapılmış bir cheesecake'in sonucu da karıştırma yöntemine bağlıdır.

Klasik bir cheesecake yapıyorsanız, dokusunu ve yoğunluğunu göz önünde bulundurmalısınız. Pürüzsüz, zengin ağız hissine sahipken, aynı zamanda daha yoğun New York türünden daha hafif. Her iki peynirli kek türünün de kendine özgü yoğunluğunu elde etmek için, malzemelerinizin oranına ve bunları nasıl bir araya getirdiğinize dikkat etmeniz önemlidir.

Aşırı Karıştırma, Çatlaklara Neden Olabilir

Hamurunuzu fazla karıştırmak cheesecake'inizin yapısını ve dokusunu bozabilir. Ağırlıklı olarak krem peynir, şeker ve yumurta sarısından oluşan bir hamurla, fazla karıştırmadan gelen fazla havayla cheesecake'inizde hızla çatlaklar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, mikserinizin yüksek hız seçeneğinin kullanılması, kremanın kendi kendine bölünmesine ve kesilmesine neden olarak, ilk ısırığınızı aldığınız andaki hoş olmayan tanecikli ağız hissine neden olabilir.

Gerçekte iyi bir cheesecake'in belirleyici özelliği pürüzsüz dokuya, doğru miktarda sertliğe ve fırından çıkarıldığında hafif bir sallanma ile hareket etmesine dayanır. Krem peynirinizi ve yumurtalarınızı kuvvetlice çırpmak, bir cheesecake'in bu önemli bileşenlerini mahvedebilir.

Bu nedenle, hangi cheesecake'i yapmaya karar verirseniz verin, karıştırma sürecinde sabırlı olun - her zaman yavaş ve yavaş gitmenin yolu budur.

Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake tarifleri
  2. Cheesecake neden çatlar?
  3. Cheesecake sağlıklı mı?
  4. Cheesecake nasıl dondurulur?
  5. Cheesecake kelepçeli kalıptan nasıl çıkartılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo