ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ALKOLSÜZ KOKTEYL TARİFLERİ: EV YAPIMI 13 FARKLI KOKTEYL TARİFİ

ALKOLSÜZ KOKTEYL TARİFLERİ: EV YAPIMI 13 FARKLI KOKTEYL TARİFİ

Özel günlerde ve davet sofralarında sık sık yer verilen kokteyl evde nasıl yapılır? Alkolsüz kokteyl tarifleri arayanlar için meyve aromalı birbirinden lezzetli tarifleri derledik. İşte, ev yapımı 13 kokteyl tarifi:
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 15 Farklı Kokteyl Tarifi

Meyve suyu ve alkolün karıştırılmasıyla hazırlanan içeceklere kokteyl denir. Özellikle kalabalık sofralarda, özel günlerde, davetlerde servis edilen kokteyller, 2 ve daha fazla malzemenin birleşiminden oluşur. Ancak alkol kullanmak istemeyenler için, evde kolayca yapabileceğiniz kokteyl tariflerini sunuyoruz. Özel günlerde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz kokteylleri, kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. 'Evde kokteyl nasıl yapılır?' diye merak edenler için 13 alkolsüz kokteyl tarifi:




Malzemeler; Maden sodası, 1 adet limon, 2 yemek kaşığı esmer şeker, 10 adet taze nane yaprağı.

Yapılışı: Limonu 6 parçaya bölün ve 4 parçasını kenara alın. Kalan 2 parça limonu iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız limonları büyük bir bardağın içerisine koyun. Üzerine nane yaprakları ve esmer şekeri ekleyerek hafifçe ezin. Bardağın üzerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde buz parçaları ile doldurun. Maden sodasını da bardağa ilave edin. Kalan limon parçaları ve nane yaprakları ile bardağı süsleyebilirsiniz.




Malzemeler; 2 adet şeftalinin suyu, 1 tatlı kaşığı frenk üzümü kreması, 4 adet buz, 2 top hindistan cevizli dondurma.

Yapılışı: 4 adet buzu blendera alarak kırın. Şeftallileri güzelce yıkayın ve suyunu sıkın. Blenderdaki buz parçalarının üzerin 1 top dondurma ve şeftali suyunu alarak karıştırın. Kalan dondurmayı frenk üzümü kreması ile karıştırın. Şeftali suyunu bardağa alın ve dondurmalı kremayı üzerine ekleyin.


Malzemeler; 300 ml kefir, 50 gram kiraz, 2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yemek kaşığı kiraz şurubu.

Yapılışı: Tüm malzemeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız karışımı kırık buz parçalarıyla dolu bir bardağa alın. Kokteylin üzerini kirazla süsleyin.


Malzemeler; 300 ml karadut suyu, 500 gram lime suyu, 3 yemek kaşığı bal.

Yapılışı: Orta boy kokteyl bardağa 1/3 oranında parçalanmış buz ekleyin. Balı yapışmaz tavada çok az ısıtın. Ardından lime ve karadut suyunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzlu bardağa koyarak servis edin. Üzerini limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.




Malzemeler; 500 ml kan portakalı suyu, 100 gram yaban mersini, 1 adet lime suyu, 100 ml yaban mersini suyu, 600 ml. elmalı soda, ince dilimlenmiş portakal, nane ve lime dilimleri.

Yapılışı: Yaban mersinlerini buz kalıbına alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Bu şekilde dondurucuya atarak bekletin. Lime suyu, portakal suyu ve yaban mersini suyunu bir sürahiye doldurarak karıştırın. Servis bardaklarının dibine dondurduğunuz yaban mersinlerini koyun. Ardından portakal, lime dilimi ve naneleri bardaklara eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız meyve suyu karışımını bardakların yarısına gelecek şekilde doldurun. Kalan yarısını da elmalı soda ile doldurun.


Malzemeler; 8 küp buz, 10 adet karpuz dilimi, limon dilimleri, 4 top vişneli dondurma.

Yapılışı: Karpuz dilimi, dondurma ve buzları robotta çektirerek püre kıvamına getirin. Ardından servis bardaklarına doldurun. Bardakların içerisine limon dilimleri ekleyerek servis edin.




Malzemeler; 1/2 salatalık, 4 adet taze nane yaprağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, sade soda, yarım limonun suyu, buz.

Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın. Toz şeker ve naneyi ekleyerek blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz parçalarını doldurun. Hazırladığınız karışımı bardağın yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine sodayı ekleyin.


Malzemeler; 2 şişe maden suyu, 1 litre vişne suyu, 1 litre nar suyu, buz, 1/2 kahve fincanı mandalina suyu.

Yapılışı: Vişne suyu, mandalina suyu ve nar suyunu karıştırın. Servis bardaklarına buz parçalarını ekleyin. Hazırladığınız meyve suyuna maden suyu da ekleyerek güzelce karıştırın. Karışımı servis bardaklarına paylaştırın.


Malzemeler; 1 damla worcestershire sos, 500 ml. organik domates suyu, 1 damla tabasco, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam biber, 1 tutam tuz.

Yapılışı: Tarifteki malzemeleri blenderdan geçirin ve servis bardaklarına paylaştırın. İçerisine salatalık dilimi ve kereviz sapı ekleyerek servis edin.




Malzemeler; 1/2 kase doğranmış ananas, 1/2 su bardağı portakal suyu, 1/2 su bardağı hindistan cevizi suyu, 1 adet muz, 1 çay kaşığı lime suyu, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 dal taze nane yaprağı.

Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı servis bardaklarına ekleyin. Bardaklara kırık buz parçaları ve tane nane yaprakları ilave ederek süsleyin. Zerdeçal tamamen isteğe bağlıdır.




Malzemeler; 150 ml. soda, 2 çay kaşığı şeker, 350 ml. greyfurt suyu, 1 dal taze nane yaprağı.

Yapılışı: Greyfurt suyu ve şekeri bir kabın içine alın ve şeker eriyene dek karıştırın. Üzerine soğumuş soda ve buz parçaları ekleyin. Bardağı nane yaprakları ile süsleyin.


Malzemeler; 150 ml. süt, 150 gram çilek, 1 yemek kaşığı buğday tanesi, 2 yemek kaşığı greyfurt suyu.

Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve püre haline getirin. Ardından süzgeçten geçirerek buzlu bardaklara paylaştırın.


Malzemeler; Kola, 3 cl. hindistan cevizi şurubu, 1/2 dilimlenmiş limon, 10 dala eritilmiş bitter çikolata.

Yapılışı: Kola dışındaki malzemeleri blenderdan geçirerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis bardaklarına ekleyin ve üzerine kola ilave edin. Taze nane yaprakları ile birlikte servis edin.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!