Geçtiğimiz sene Masterchef'e katılan Çağatay Doğanoğlu, 27 yaşındadır. Şuan da Afrika'da çalışan Çağatay, elendiği barbun tabağını farklı bir şekilde sunmak için tekrar Masterchef'e katıldı. İstanbul'da bir ailenin evinde Private Şeflik yapan Çağatay, daha sonra Masterchef'e katıldı ve ıstakozla ilk turu geçmeyi başardı. Üçlü düellolarda barbun balığı yapan yarışmacı, balığından kılçık çıktığı için elendi. Yarışmadan ayrıldıktan sonra Afrika'ya çalışmaya giden Çağatay, hırslanarak barbun balığının farklı bir yorumuyla yarışmaya tekrar katıldı. Liberya'da bir madende aşçılık yapan yarışmacı, 50 kişiye günlük yemekler hazırlıyor.
Çağatay ilk tur için mısır ekmeği, arasında barbun balığı, gremolata ve nar ekşili ceviz hazırladı. Şefler yemeğin tadına baktıktan sonra değerlendirmelerini paylaştı. Danilo Şef, ''Tabağı şekillendirmen çok güzel, özellikle ekmeklerin çok güzel olmuş. Proporsiyon problemin var. İkinci hatan ise bu kadar kuru yemek sosla daha güzel olurdu ama sende bu yok. Bu seviye için yeterli ben sana evet diyorum.'' dedi. Mehmet Şef, ''O salatayı ben mayonezle birleştirirdim. Yemeğinin biraz sosa ihtiyacı var. Ekmek güzel, iyi düşünülmüş bir tabak. Bir tur daha şans vermek istiyorum, evet diyorum.'' dedi. Somer Şef'te evet oyu verdi. Çağatay, 3 şeften de evet alarak bir üst tura yükselmeyi başardı.