Masterchef'te hazırladığı tabakla izleyicilerden tam not almayı başaran Tunahan Yaykındağ, 18 yaşındadır. Edirne'de yaşayan Tunahan, annesi Necmiye, ablası Tuğçe, eniştesi ve babası Birol ile yarışmaya katılım sağladı. Turizm Otelcilik bölümünden mezun olan Tunahan, çocukluğundan beri hayallerinin peşinden gittiğini ve yıllar sonra hayalini kurduğu Masterchef Türkiye'ye katıldığını söyledi.
Genç yaşına rağmen şeflerden takdir toplayan Tunahan, okul hayatı bittikten sonra, yaklaşık 2 sene önce, meslek hayatına giriş yapmıştır. İlk stajını yapmak için Edirne'nin en iyi alakart restoranlarından birinde çalışmış, ardından bölge dışına çıkarak stajını burada tamamlamıştır. Gittiği yerlerde otel mutfağında çalışan Tunahan, deneyim kazandıktan sonra fine dining restoranlara karşı ilgisi olduğunu fark etmiştir. Aldığı eğitimler sonucu fine dining ve alakart mutfağına daha yatkın olduğunu gözlemlemiştir. Şimdiye kadar yemek üzerine 11 farklı yarışmaya katılan Tunahan, ciğer sarma yarışmasını ikincilikle tamamlamış, kalan yarışmalarda ise altın madalyaları kazanmıştır. Romanya'da 3 ay boyunca staj yapan Tunahan, kendisini hazır hissettiği için Masterchef Türkiye'ye başvuruda bulunmuş.
Yarışmaya Edirne'nin meşhur satır etini fine dining şekilde yorumlayarak katılan Tunahan, üç şeften de evet oyu almayı başardı. Hem yaşı, hem çalışma stili, hem de çıkardığı tabak ile jüri üyelerinin beğenisini kazandı. Danilo Zanna ise, tabaktaki sosu dökerken yaptığı bir hata nedeniyle ilk tur seçmelerinde kaşık almayı kıl payı kaçırdığını söyledi.