ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER MASTERCHEF PİDE TARİFLERİ

MASTERCHEF PİDE TARİFLERİ

Pide çeşitleri nelerdir, pide nasıl yapılır? Masterchef'te hangi pideler yapıldı? Bafra pidesi, trabzon yağlı pide, bıçak arası pidesi, tahinli pide, kır pidesi, cıvıklı pide ve cantik pidesi tariflerini sizler için derledik. İşte, Masterchef yöresel pide tarifleri
Masterchef Pide Tarifleri

Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan pide tarifleri, birbirinden farklı şekillerde hazırlanabilir. Açık ve kapalı bir şekilde sunulan pideler, mayalanmış hamur ve iç harç ile hazırlanır. Özellikle peynirli, patatesli ve kıymalı pide ülkemizde en çok tüketilen pide çeşitlerindendir. Ancak bu kez, farklı yörelerin özgün pidelerini sizlere sunuyoruz. Masterchef yarışmasında Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef, haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için pide konseptini belirledi. Pide konseptinde yarışmacılardan Kayseri'ye özgü cıvıklı pide, Trabzon mutfağından yağlı pide, Samsun'dan bafra pidesi, Bursa mutfağından tahinli pide ve Konya'dan bıçak arası pide yapmaları istendi. İşte, Masterchef'te çıkan 7 farklı pide tarifi;



Trabzon mutfağında çok sevilen yağlı pide, yuvarlak bir şekilde hazırlanır. Yapımında 2 farklı peynir kullanılır. Pişirme işleminin sonlarına doğru, pidenin üst kısmında yumurta kırılır ve bu şekilde servis edilir.

Tarif için; Trabzon yağlı pide



Samsun mutfağına özgü bafra pidesi, kıymalı iç harç ile sunulur. Pide hamuru ince ve uzundur. Üzerine bolca tereyağı sürülen bafra pidesi, çıtır çıtır bir şekilde servis edilir.

Tarif için; Bafra pidesi



Klasik tariflerden sıkılanlar için, Bursa ile özdeşleşen nefis tahinli pide tarifini öneriyoruz. Tahin ve pekmezli sosla hazırlanan bu pideyi, fındık ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif için; Tahinli pide



İç Anadolu'da çok sevilen cıvıklı pide, Kayseri'nin Develi ilçesiyle özdeşleşmiştir. Cıvıklı pideyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik, hamurunun ince bir şekilde açılmasıdır. Közlenmiş biber ve maydanoz ile birlikte servis edilir.

Tarif için; Cıvıklı pide



Bursa mutfağından yayılan cantik pidesi, görünümü ile pizzaya benzemektedir. Yapımında kıymalı harç, domates ve biber kullanılır. Küçük porsiyonlar halinde sunulan cantik pidesi, 20 dakikada pişmektedir.

Tarif için; Cantik pidesi



Belki de pastanelerde en çok karşılaştığımız pide çeşitlerinden biri o; Patatesli kır pidesi. Haşlanmış patates ve baharatlarla hazırlanan kır pidesi, kapalı bir şekilde sunulur. Özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde sık sık tüketilir.

Tarif için; Patatesli kır pidesi