Mantı Hamurunun Kıvamı Nasıl Olmalı?

27 Kasım 2025, 17:03 tarihinde güncellendi.
Mantı hamuru yoğrulduğunda ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, ele hafifçe yapışmalı ama kolay şekil alabilmelidir. Açılırken yırtılmamalı ve incecik açıldığında dolgusunu rahatça sarabilmelidir. Hamur yoğrulurken topaklanmamalı, pürüzsüz ve homojen bir kıvamda olmalıdır. Yoğrulduktan sonra dinlendirildiğinde esnekliğini koruyarak pişerken şeklini bozmamalıdır.
Mantı Hamurunun Kıvamı Nasıl Olmalı?

Mantı hamuru, yoğrulduğunda elastik ve yumuşak bir dokuya sahip olmalıdır. Açarken kolayca incelip şekil alabilmeli, parçalanmamalıdır. Hamurun yüzeyi pürüzsüz olmalı ve topaklanmamalıdır. Dinlendirildikten sonra da esnekliğini kaybetmemeli ve pişmeye hazır olmalıdır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo