Mantı Hamuru Neden Kapanmaz?

27 Kasım 2025, 16:22 tarihinde güncellendi.
Mantı hamurunun kapanmamasının en yaygın nedeni, hamurun yeterince yoğrulmaması ve elastikiyet kazanamamasıdır. Ayrıca hamurun çok kuru veya sert olması, kenarların yapışmasını zorlaştırır ve mantının açılmasına yol açar. Çok ince açılan hamur veya iç harcın fazla olması da düzgün kapanmayı engeller. Bunun yanı sıra hamur kenarlarının nemlendirilmemesi ve hamurun yeterince dinlendirilmemesi, mantının pişerken açılmasına sebep olur.
Mantı Hamuru Neden Kapanmaz?

Mantı hamurunun kapanmamasında hamurun doğru kıvamda olmaması önemli bir etkendir. Hamur yeterince dinlendirilmezse esnekliğini kaybeder ve kenarlar yapışmaz. Kenarları düzgün nemlendirilmediğinde mantı paketleri açılabilir. Ayrıca hamurun çok ince veya çok kalın açılması da mantının kapanmasını zorlaştırır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo