Mantar Çorbası Yapmanın Püf Noktaları

Lezzetli ve kıvamında bir mantar çorbası yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları bulunur. Özellikle kıvam için son aşamada krema eklemek çorbanın hem lezzetini artırır hem de ipeksi bir doku sağlar. İşte mantar çorbası yapmanın püf noktaları.
Mantar Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
19 Haziran 2025, 17:26

Mantar çorbası yaparken mantarları yıkamak yerine nemli bezle silmek, lezzetini ve dokusunu korur. Tereyağında soğanla birlikte yüksek ateşte sotelemek, mantarın aromasını ortaya çıkarır. İşte mantar çorbası yapmanın püf noktaları.

mantar çorbası

Mantar Seçimi ve Temizliği

Taze kültür mantarı (beyaz şapkalı) en çok tercih edilendir ama istiridye veya porçini gibi türlerle daha aromatik bir çorba da yapabilirsiniz. Mantarları yıkamak yerine nemli bir bezle silmek, su çekmesini ve sulanmasını önler.

Mantarları Doğru Doğramak

İnce dilimlemek veya küçük doğramak, çorbanın içinde mantarın eşit dağılmasını sağlar. İsterseniz birkaç mantarı iri bırakıp soteleyerek çorbanın üzerine garnitür olarak koyabilirsiniz.

Önce Soteleme

Mantarları tereyağı veya zeytinyağında sotelemek, aromasını ortaya çıkarır. Soğan ve sarımsakla birlikte kavurursan çok daha lezzetli olur. Yüksek ateşte soteleyin, böylece mantarlar suyunu bırakmadan karamelize olur.

mantar çorbası

Kıvam ve Lezzet İçin Krema veya Süt

Yoğun ve kremamsı bir çorba istiyorsanız krema (veya süt+un karışımı) ekleyin. Kremayı sonlara doğru, kaynatmadan ekleyin ki kesilmesin.

Baharat ve Tatlandırma

Mantarın doğal lezzetini bastırmadan tat katmak için: Tuz, karabiber

İsteğe bağlı: Muskat rendesi, kekik, azıcık kimyon

Birkaç damla limon suyu, mantarın rengini korur.

Servis ve Sunum

Üzerine biraz ince kıyılmış maydanoz, kruton ya da birkaç damla zeytinyağı gezdirerek şık bir sunum yapabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo