Lokum Gibi Ciğer Sevenler İçin Pratik ve Nefis 5 Tarif Önerisi

Ciğer, doğru tekniklerle pişirildiğinde yumuşacık ve inanılmaz lezzetli bir yemeğe dönüşebilir. Üstelik zor gibi görünse de aslında birkaç püf noktasıyla mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte yumuşacık ciğer için 5 tarif önerisi.
Lokum Gibi Ciğer Sevenler İçin Pratik ve Nefis 5 Tarif Önerisi
11 Mart 2025, 12:09

Sütle marine edilmiş tavada ciğerden, mangalda şiş ciğere kadar, herkesin damak zevkine hitap edecek 5 farklı tarifi sizin için derledik. İşte en lezzetli ve pratik ciğer tarifi listesi.

  1. Arnavut Ciğeri

arnavut ciğeri

Malzemeler:

500 gr dana ciğer

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için sıvı yağ

1 adet kuru soğan

Maydanoz

Yapılışı:

Ciğeri kuşbaşı doğrayıp zarlarını temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzülmesini bekleyin. Ciğerleri una bulayıp fazla ununu silkerek kızgın yağda kısa sürede pişirin. Havlu kağıt üzerine alıp tuz ve baharatlarla harmanlayın. Soğanı ince ince doğrayıp maydanozla karıştırarak ciğerin yanında servis edin.

  1. Tereyağlı Tavada Ciğer

tavada ciğer

Malzemeler:

500 gr dana ya da kuzu ciğer

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı:

Ciğerin zarlarını temizleyip jülyen doğrayın. Tavayı iyice ısıtın, tereyağını ekleyin ve ciğerleri hızlıca soteleyin. Baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.

  1. Izgara Ciğer (Şişte Ciğer)

şişte ciğer

Malzemeler:

500 gr kuzu ciğer

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kekik

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (sumak ve maydanozla karıştırılmış)

Yapılışı:

Ciğeri kuşbaşı doğrayın ve zeytinyağıyla baharatları karıştırıp 1 saat dinlendirin. Şişlere dizip mangalda ya da döküm tavada pişirin. Sumaklı soğan salatası ile servis edin.

  1. Ciğer Tava (Kızartma)

ciğer tava

Malzemeler:

500 gr dana ciğer

1 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı:

Ciğerleri zarlarından temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. 1 saat boyunca sütte bekletin (bu, ciğerin yumuşacık olmasını sağlar). Süzülen ciğerleri una bulayıp kızgın yağda kısa sürede kızartın. Yağını süzdürüp sıcak servis yapın.

  1. Ciğer Kavurma

ciğer kavurma

Malzemeler:

500 gr kuşbaşı ciğer

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

Ciğerleri jülyen doğrayın ve tavada tereyağı ile kavurun. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Ciğer Nasıl Pişirilir?
  2. Ciğerin Yanına Ne Gider?
  3. Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir?
  4. Akciğer Yemek Sağlıklı Mı?
  5. Nefis Ciğer Tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo