Linguine makarna genellikle 8–10 dakikada al dente kıvamına gelir. Daha yumuşak seviyorsanız 10–12 dakika pişirebilirsiniz. Pişirirken bol tuzlu su kullanmak makarnayı daha lezzetli yapar.

İpuçları:
- Bol tuzlu su kullanım; su neredeyse deniz suyu tuzluluğunda olursa makarna daha lezzetli olur.
- Pişirme süresini ambalajdaki öneriye göre ayarlamak iyi olur, çünkü markalar arasında hafif farklılık olabilir.
- Makarnayı süzdükten sonra biraz makarna suyu ayırmak, sosunu bağlamak için faydalıdır.
Şunlara da göz atın:
- Makarna Doldurması Nasıl Yapılır?
- İtalyan Makarna Çeşitleri Nelerdir?
- Cannelloni Makarna Nedir?
- Cannelloni Makarna Haşlanır Mı?
- Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?