Kuru cannelloni genellikle fırında sosla birlikte pişirilir ve ön haşlama gerektirmez. Taze cannelloni doğrudan doldurulup fırına verilebilir. Makarnanın yumuşak olmasını sağlamak için sos yeterince sıvı olmalı, gerekirse kısa süre haşlanabilir.
Genellikle önceden haşlamaya gerek yoktur. Fırına doldurduğunuz sos ve peynirle birlikte pişerken yumuşar. Ancak sosunuz yeterince sıvı değilse, makarnalar sert kalabilir. Bu durumda hafifçe haşlayabilirsiniz (genelde 5-7 dakika).
Zaten yumuşak olduğu için haşlamaya gerek yoktur, direkt doldurup fırına verebilirsiniz.
Fırın sosunuz bol ve sıvı kıvamdaysa, kuru cannelloni’yi direkt doldurmak çoğu zaman yeterli olur. Sosun içine biraz sıcak su veya süt eklemek, makarnanın güzelce yumuşamasına yardımcı olur.
Şunlara da göz atın: