Muhallebili Milföy Tarifi
Makarna hamurunu streç filmle sararsanız tazeliğini korur. Dondurucuda porsiyonlayarak saklamak kullanım kolaylığı sağlar. Oda sıcaklığında bırakmak hamurun bozulmasına yol açabilir.
Streç filme sıkıca sarıp hava almayacak şekilde kapatırsanız 2 güne kadar taze kalır. Hamuru dinlendirdikten sonra buzdolabına koymadan önce biraz unlayıp hava almayan bir kapta saklamak iyi olur.
Daha uzun süre saklamak isterseniz, porsiyonlara ayırıp streçle sarın, sonra buzdolabı poşetine koyun. Bu şekilde 2-3 ay dayanır. Kullanacağınız zaman bir gece önceden buzdolabında çözdürüp oda sıcaklığına gelince açabilirsiniz.
Oda sıcaklığında (özellikle yazın) bırakmak risklidir; hamur birkaç saat içinde bozulmaya veya ekşimeye başlar.
Şunlara da göz atın: