Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?

28 Kasım 2025, 14:06 tarihinde güncellendi.
Ev yapımı makarna hamuru buzdolabında 2 güne kadar taze kalır. Uzun süre saklamak için dondurucuda 2-3 ay muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında ise sadece birkaç saat dayanır.
Makarna Hamuru Kaç Gün Dayanır?

Makarna hamurunu streç filmle sararsanız tazeliğini korur. Dondurucuda porsiyonlayarak saklamak kullanım kolaylığı sağlar. Oda sıcaklığında bırakmak hamurun bozulmasına yol açabilir.

ravioli

Buzdolabında

Streç filme sıkıca sarıp hava almayacak şekilde kapatırsanız 2 güne kadar taze kalır. Hamuru dinlendirdikten sonra buzdolabına koymadan önce biraz unlayıp hava almayan bir kapta saklamak iyi olur.

Dondurucuda

Daha uzun süre saklamak isterseniz, porsiyonlara ayırıp streçle sarın, sonra buzdolabı poşetine koyun. Bu şekilde 2-3 ay dayanır. Kullanacağınız zaman bir gece önceden buzdolabında çözdürüp oda sıcaklığına gelince açabilirsiniz.

ravioli

Oda sıcaklığında

Oda sıcaklığında (özellikle yazın) bırakmak risklidir; hamur birkaç saat içinde bozulmaya veya ekşimeye başlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Ravioli Kızartılır Mı?
  2. Dondurulmuş Ravioli Nasıl Pişirilir?
  3. Ravioli Hangi Sosla Yenir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo