Gimbap, pratik ve taşınabilir bir yemek olduğu için pikniklerde ve atıştırmalıklarda sıkça tercih edilir. Rulolar, genellikle ince dilimler halinde kesilerek servis edilir. Hem göz alıcı renkleri hem de dengeli besin içeriği ile hem lezzetli hem de besleyicidir.

- Kore mutfağında deniz yosunu ve pirinçle hazırlanan ünlü yemek “gimbap”’tır (veya “kimbap” olarak da yazılır).
- Gimbap, genellikle haşlanmış pirincin, çeşitli sebzelerin, bazen et veya yumurta ile birlikte kurutulmuş deniz yosunu (gim) ile sarılmasıyla yapılır.
- Japon sushi’ye benzese de, tat olarak genellikle daha tatlı ve susam yağı ile tatlandırılmıştır, çiğ balık içermez.
Şunlara da göz atın:
- Kimbap'ın İçinde Ne Var?
- Sushi ve Kimbap Arasındaki Fark Nedir?
- Bulgogi Kimbap (Etli Kimbap) Tarifi
- Veggi Kimbap (Sebzeli Kimbap) Tarifi