Sushi ve Kimbap Arasındaki Fark Nedir?

28 Kasım 2025, 21:07 tarihinde güncellendi.
Sushi Japonya’ya, kimbap ise Kore’ye ait lezzetlerdir. Sushi pirinç sirkesiyle yapılırken kimbap’ta susam yağı ve tuz kullanılır. Ayrıca sushi genellikle çiğ balıkla, kimbap ise pişmiş malzemelerle hazırlanır.
Sushi ve Kimbap Arasındaki Fark Nedir?

Sushi ve kimbap ilk bakışta benzer görünse de tat ve içerik olarak oldukça farklıdır. Japon mutfağına ait sushi ekşimsi pirinçle yapılırken, Kore’nin kimbap’ı daha aromatik ve doyurucudur. Sushi genellikle çiğ deniz ürünleriyle hazırlanırken, kimbap pişmiş et ve sebzelerle yapılır.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo