ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KOLAY YAZ YEMEKLERİ: YAZLIKTA, TATİLDE YAPILAN 20 PRATİK TARİF

KOLAY YAZ YEMEKLERİ: YAZLIKTA, TATİLDE YAPILAN 20 PRATİK TARİF

Yaz aylarında hem bunaltıcı havalardan kurtaracak, hem de midenizi yormayacak tarifler arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, yazlıkta veya tatildeyken kolayca yapabileceğiniz 20 nefis yaz yemeği tarifi:
Kolay Yaz Yemekleri: Yazlıkta, Tatilde Yapılan 20 Pratik Tarif

Yazın sıcak havalardan bunalırken yemek hazırlamak ve yemek her zamankinden daha zor oluyor. Hem kilo kontrolünü sağlamak, hem de mideyi rahatlatmak için daha hafif yemeklere yöneliyoruz. İşte, tam da bu yüzden yaz aylarında kolayca hazırlayabileceğiniz tarifleri sizler için derledik. 



Malzemeler;

  • 1 Paket Penne Makarna
  • 3 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Salça
  • 1 Diş Sarımsak 
  • 1 Küçük Boy Soğan
  • Nane
  • Kuru Fesleğen
  • Pul Biber
  • Tuz 
  • Sıvı yağ 


Yapılışı: Derin bir tencereye su, tuz eklenir ve bir miktar sıvıyağ eklenir. (Makarnanın yapışmasını engeller.) Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan sonra makarna eklenir. 8-9 dk haşlandıktan sonra süzülür. Bir tavada önce küp küp doğranmış soğanlar yağda kavrulur. İçerisine salça ve sarımsak eklenir. Her şey kavurulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir ve bir süre daha pişirilir. Baharatı ve tuzu eklenir ve en son içerisine yarım su bardağı su eklenerek biraz daha kaynattıktan sonra makarnalar ilave edilerek karıştırılır. İsteğe göre üzerine peynir ile servis edilir. 



Malzemeler;

  • 1 Su Bardağı Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 250 gr Süzme Yoğurt
  • 250 gr Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Su
  • Tuz
  • Dereotu 


Yapılışı: Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Buğday ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşayana kadar pişirin. Yoğurtları derin bir kap içerisinde tuz ile iyice çırpın. İçerisine suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Buğday ve nohudu ekleyip en son olarak dereotunu ekleyin ve karıştırıp dolapta soğuttuktan sonra servis ediniz. 



Malzemeler;

  • 500 gr Isırgan
  • 200 gr Buğday (önceden ıslatılmış)
  • 1 kg Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • Zeytinyağı 


Yapılışı: Buğdayları bir tencere içerisinde 2 litre suda yumuşayana kadar haşlayın. İnce şekilde kıyılmış ısırganları üzerine ekleyin ve 30 dk pişirin. Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kap içerisinde çırpın ve sıcak çorba suyundan hızlıca ekleyip karıştırın. Ilıyan terbiyeyi tencereye ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Kaynayana kadar devamlı karıştırın ve 5 dk kaynatın. Üzerine zeytinyağı dökerek sıcak servis edin. Dilerseniz haşlanmış yumurta ve taze soğan ekleyebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 4 adet Domates
  • 2 adet Kırmızı biber
  • 6 Su Bardağı Su
  • 6-7 Yaprak Taze Fesleğen
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Sıvıyağ 


Yapılışı: Derin bir tencerede kırmızı biberleri tereyağı ve sıvıyağ ile kavurun. Üzerine doğanmış sarımsak ve domatesleri ekleyip kavurun. Suyu, tuzu ve fesleğenleri ekleyip kaynayana kadar pişirin. Mixer yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin. Üzerine kaşar serperek sıcak servis edin. 



Malzemeler;

  • 3-4 adet Orta Boy Patates
  • 200 ml krema
  • ½ Su bardağı Süt
  • 2-3 diş Sarımsak
  • Kaşar Rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye
  • 3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 


Yapılışı: Patatesler soyulur ve yuvarlak olarak doğranır. Süt, krema, tuz ve baharatlar çırpılır. Sarımsaklar rendelenir ya da doğranır ve baharatlarla birlikte eklenir. İçerisine son olarak kaşar ve sıvıyağ eklenir. Doğranmış patateslerle hazırlanan sos harmanlanır ve bir borcam içerisine eklenir. 180 derece fırında 35-40 dk boyunca ara ara kontrol edilerek pişirilir. Üzeri kızarınca servis edilir. 



Malzemeler;

  • Yarım demet göbek marul
  • Yarım demet roka
  • 1 adet domates
  • Yarım demet taze soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • Mısır
  • Sosu İçin;
  • ½ Limon
  • ½ Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
  • Tuz
  • Üzeri için;
  • Beyaz Peynir 


Yapılışı: Tüm malzemeler yıkanır ve büyük parçalar halinde doğranır. Derin bir salata kasesine alınır. Küçük bir kase içerisinde sos iyice karıştırılır ve sebzelerin üzerine eklenir. Güzelce karıştırdıktan sonra peynir serpilerek servis edilir. 



Malzemeler;

  • Yarım paket arpa şehriye
  • 6-7 dilim Salam
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç (isteğe göre)
  • Çörek otu
  • Tuz 


Yapılışı: Bir tencerede arpa şehriyeler haşlanır ve süzülür. Salam, kırmızı biber ve turşu küp küp doğranır. Derin bir kap içerisinde yoğurt, mayonez ve tuz çırpılır. İçerisine doğranan malzemeler ve şehriye eklenir. Güzelce karıştıktan sonra dolapta soğutulur. Soğuduktan sonra servis edilir.