Hamsiköy Sütlacının Özelliği Nedir?

28 Kasım 2025, 14:46 tarihinde güncellendi.
Hamsiköy sütlacı, Türkiye’nin Karadeniz bölgesine ait, özellikle Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy beldesiyle özdeşleşmiş ünlü bir tatlıdır. Gelin, Hamsiköy sütlacının özelliklerine göz atalım.
Hamsiköy Sütlacının Özelliği Nedir?

Hamsiköy sütlacı, aslında “fırın sütlaç” türünün yöresel bir yorumudur. Ancak onu özel kılan şey, doğal köy sütü, pirincin orantısı, odun ateşinde uzun süre kaynatılması ve taş fırında üstünün nar gibi kızartılmasıdır. Klasik sütlaçtan farkı, doğal süt, uzun pişirme süresi, fırında karamelize edilmiş üst tabakası ve kendine özgü yoğun kıvamı ile ortaya çıkar.

''Hamsiköy sütlacının püf noktaları, fırın sütlacın malzemeleri nelerdir, sütlaç yaparken tencerenin dibinin tutmaması için ne yapılır?'' başlıklı yazılara da göz atın.

Hamsiköy Sütlacının Özelliği Nedir?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo