Sütlaç Yaparken Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 13:38 tarihinde güncellendi.
Hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan sütlaç, pirincin sütle buluşup şekerle tatlandırılmasıyla ortaya çıkar. Ancak sütlaç yaparken tencerenin dibinin tutmamasına dikkat edilmesi gerekir.
Sütlaç Yaparken Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı?

Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Özellikle hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olan bu lezzet, pirincin sütle buluşup şekerle tatlandırılmasıyla ortaya çıkar. Yüzyıllardır sofralarımızda yer bulan sütlaç, bayramlardan günlük sofralara kadar geniş bir kültürel geleneğe sahiptir. Sütlaç yaparken tencerenin dibi tutması, en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Çünkü süt yüksek ısıyla uzun süre kaynadığında kolayca taşar, dibine tutar ve tatlının hem kokusunu hem de lezzetini bozabilir.

''Sütlaç yaparken şekeri ne zaman atılır, fırında sütlacın püf noktaları ve fırında sütlacın kızarması için ne yapılmalı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Sütlaç Yaparken Tencerenin Dibi Tutmaması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo