Hamsiköy Sütlacı Yapmanın 9 Tüyosu

Hamsiköy’ün meşhur doğal sütüyle hazırlanan sütlaç, hem kıvamı hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan sütlaç, Hamsiköy sütüyle yapıldığında bambaşka bir boyuta taşınır. İşte Hamsiköy sütlacı yapmanın püf noktaları.
Hamsiköy Sütlacı Yapmanın 9 Tüyosu
28 Mayıs 2025, 17:24

Doğal ve taze süt sayesinde hem daha besleyici hem de daha aromatik bir lezzet; Hamsiköy sütlacı. Kıvamı tam tutturmak, pirincin yumuşaklığını sağlamak ve sütlacın üzerinin hafifçe kızarması için bazı önemli ipuçları var. İşte Hamsiköy sütlacı yapmanın tüyoları.

hamsiköy sütlacı

Pirinç seçimi

Sütlaçta genellikle küçük taneli, nişastası bol pirinç kullanılır. Hamsiköy sütlacı için de baldo veya osmancık gibi nişastası yüksek pirinçler tercih edilebilir.

Pirinç haşlama

Pirinci önceden iyice yıkayıp, ılık suda yumuşayana kadar haşlamak önemli. Böylece sütle kaynatırken pirinç tam pişer ve sütlacın içi yumuşak olur.

Süt seçimi

Hamsiköy sütü kullanmak mümkünse bu sütlacı daha lezzetli ve doğal yapar. Ama yoksa, tam yağlı taze süt kullan.

sütlaç

Sütü kaynatma

Sütü kaynatırken tahta kaşıkla ara ara karıştır, dibi tutmasın ve taşmasın.

Nişasta kullanımı

Eğer kıvamı daha koyu olsun istiyorsan, sütlaca biraz pirinç nişastası veya mısır nişastası ekleyebilirsin. Nişastayı biraz soğuk sütle açıp kaynayan süte ekle.

Şeker ayarı

Şekeri sütün kaynamaya başlamasından sonra ekle. Fazla şeker sütlacın tadını bozabilir.

hamsiköy sütlacı

Fırınlama

Hamsiköy sütlacı genellikle üzeri fırında hafif kızartılır. Pişirdikten sonra fırın kabına koyup 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişir.

Soğutma

Sütlaç fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğut ve buzdolabında iyice soğut. Soğuk servis daha güzel olur.

Servis

Üzerine tarçın serpebilir veya ceviz, fındıkla süsleyebilirsin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo