Hafta sonları kahvaltı sofralarını biraz daha özel hâle getirmek için mükemmel bir fırsattır. Sıcacık, taptaze ve ev yapımı pişiler, bu özel anlara hem lezzet hem de keyif katıyor. Klasik tatlardan farklı iç harç ve çeşitlere kadar hazırlayabileceğiniz pişilerle sofranızı renklendirebilir, hem ailenizi hem de misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Üstelik bu tarifler hem pratik hem de doyurucu; kısa sürede hazırlayıp lezzetli bir kahvaltı deneyimi yaşayebilirsiniz. İşte hafta sonuna özel 8 farklı ev yapımı pişi tarifi...
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak hamur elde edin. Hamuru açıp parçalar kesin ve kızgın yağda pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya (10 g)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Maya, şeker ve ılık sütü karıştırıp 5 dakika bekletin. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket maya
1 su bardağı süt
100 g kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymayı soğanla kavurun, tuz ve karabiber ekleyin. Hamurdan parçalar alıp iç harcı koyup kapatın. Kızgın yağda pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 haşlanmış patates
1 yumurta
1 paket maya
Tuz ve karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Haşlanmış patatesi ezin, yumurta ve tuz ekleyin. Mayalı hamur kıvamına getirmek için un ekleyin. Küçük parçalar koparıp kızgın yağda kızartın ve servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı soda
1 yumurta
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın. Kızgın yağda her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket maya
100 g beyaz peynir
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Maya ve sütü karıştırıp 5 dakika bekletin. Un, yumurta ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Hamurdan parçalar alıp içine peynir koyun ve kapatın. Kızgın yağda kızartın ve servis edin.
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket maya
1 su bardağı süt
2 elma (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı şeker
Tarçın
Sıvı yağ
Yapılışı:
Hamuru mayalı şekilde hazırlayın. Hamur parçalarını açın, içine elmalı karışımı koyun ve kapatın. Kızgın yağda kızartın ve servis edin.
Malzemeler
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya veya 1 paket kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su (gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Un ve tuzu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı ılık suda eritin, una ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın, 10–15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tavada altın sarısı olana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün, sıcak servis edin.
Şunlara da göz atın:
Artan Pişi Hamurundan Ne Yapılır?
Mayalı Pişi Hamuruna Süt Katılır Mı?