Muhallebili Milföy Tarifi
Klasik pişi hamuru suyla yapılır ama süt eklemek tarife zenginlik katar. Sütlü pişi daha pofuduk ve aromalı olur. Hangi sıvının kullanılacağı tamamen damak zevkine bağlıdır.
Geleneksel mayalı pişi hamuru genellikle sadece un, su, maya, tuz ve biraz yağ ile yapılır.
Su yerine (ya da suyun bir kısmıyla birlikte) süt eklenirse hamur daha yumuşak ve lezzetli olur.
Sütlü pişi, klasik suyla yapılan pişiye göre biraz daha tok ve hafif tatlımsı bir aroma kazanır.
Süt, özellikle ılık olarak kullanıldığında mayanın daha hızlı ve iyi çalışmasına yardımcı olur.
Süt şart değildir; isteyen suyla, isteyen sütle veya ikisinin karışımıyla yapabilir.
Şunlara da göz atın: