ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KOLAY MEYVELİ TATLILAR: TADINA DOYAMAYACAĞINIZ 30 MEYVELİ TATLI TARİFİ

KOLAY MEYVELİ TATLILAR: TADINA DOYAMAYACAĞINIZ 30 MEYVELİ TATLI TARİFİ

Meyveli tatlılar nelerdir, nasıl yapılır? En lezzetli meyveli sütlü tatlılar hangileridir? İşte, sofralarınıza renk katacak birbirinden pratik 30 nefis meyveli tatlı tarifi:
Kolay Meyveli Tatlılar: Tadına Doyamayacağınız 30 Meyveli Tatlı Tarifi

Vitamin deposu olarak bilinen meyveler, yaz kış demeden sofralardaki yerini alır. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan meyveler, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Meyveleri sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, birbirinden lezzetli meyveli tatlıları yazımızda derledik. İşte, evde kolayca yapılan 30 farklı meyveli tatlı tarifi:



Malzemeler;

  • 150 gr Pirinç
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 5 Su Bardağı Su
  • 5 Adet Damla Sakızı
  • 1.5 Su Bardağı Şeker
  • 10 Adet İncir
  • 10 Adet Ceviz
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Ufalanmış Fındık 


Yapılışı: Su bir tencereye alınır ve kaynatılır. Ardından içerisine pirinç eklenir ve tüm suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinçler lapalaşınca içerisine sütü ilave edin. Damla sakızını ve şekeri ilave edip karıştırın. Yarım saat kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilini ekleyin. (Pişerken eklerseniz acılaştırır.) Biraz ılıdıktan sonra içerisine 4 parçaya bölünmüş incirleri ve doğradığınız cevizleri ilave edip karıştırın.(Kaynarken eklerseniz malzemeleri yumuşatır.) Ardından servis edeceğiniz kaplara paylaştırın. Üzerlerini isteğe göre fındıkla süslendikten sonra servis edilir. 



Malzemeler;

  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 150 gr Tereyağı
  • 2 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1.5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Karbonat
  • Üzeri İçin;
  • 5 adet Armut
  • 2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker 


Yapılışı: Yumurta ve şeker derin bir kap içerisinde çırpılır ve köpük yapılır. Süt ve tereyağı bir kenarda güzelce karıştırılır. Köpük haline getirdiğimiz karışıma eklenir. Ardından kuru malzemelerin hepsi eklenerek çırpılır. Hazırlanan kek karışımını yağlanmış bir yuvarlak kalıp içerisine eklenir. İnce dilimler halinde kesilen armutlar üzerine dizilir. Esmer şeker üzerine serpilir ve ısınmış fırında 180 derecede 40-45 dk pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. 



Malzemeler;

  • 1 Kg Çilek
  • 4 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 5 Yemek Kaşığı Şeker
  • ½ Kase Badem 


Yapılışı: Tüm çilekler robotta püre haline gelene kadar çekilir. Bir ince kumaş ile süzülerek posası ayrılır. (Kalan posayla da dondurma yapabilirsiniz) Kalan suyu bir tencereye alıp içerisine nişasta eklenir. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Kıvam aldıktan sonra şekeri ekleyin.(Kaynamadan önce hafif yoğunken) Şeker eridikten sonra altı kapatılır. 4 adet kabın içerisine muhallebinin yarısı koyulur. Üzerine iri parçalar halinde doğranmış bademler eklenir ve kalan muhallebi üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir. 



Malzemeler;

  • 1 Paket Sade Puding
  • ½ Litre Süt
  • ½ Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Çekirdeksiz Kiraz (isteğe göre)
  • 1 Su Bardağı Dilimlenmiş Şeftali
  • 1 Su Bardağı Orman meyvesi (isteğe göre)
  • 2 Çay Bardağı Yoğurt
  • ½ Su Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf 


Yapılışı: Hazır pudingi bir tencere içerisinde süt ile pişirilir.(Üzerindeki yapılışına göre) Biraz soğumaya bırakın ve bir çırpma kapı içerisinde yoğurt ile çırpılır. Bir tarafta geri kalan malzemelerin hepsini harmanlayıp kasenin dibine eklenir. Üzerine pudingli karışım dökülür. Üzerine tekrar meyve eklenir ve tekrar üzeri pudingli karışımla kapatılır. Dolapta 2-3 saat soğutulur ve servis edilir.



Malzemeler;

  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • ¼ Su Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Paket Vanilya
  • 2.5 Su Bardağı Un
  • 160 gr Damla Çikolata
  • 3 Adet Küçük Boy Muz
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Kabartma Tozu 


Yapılışı: Şeker ve yumurta derin bir kapta köpük köpük olana dek çırpılır. İçerisine yağ, süt ve ezilmiş muz eklenir. Ardından tüm kuru malzemeler eklenir ve çırpılır. Kek Hamuru hazırlandıktan sonra içerisine damla çikolatalar eklenir ve yağlanan baton kalıbın içerisine dökülür. 180 derecede 35-40 dk pişirilir. (Pişene kadar kapak açılmamalı yoksa kek söner ve hamurumsu bir kıvam alır. Ardından soğutulur ve kalıptan çıkartıldıktan sonra servis edilir. İsteğe göre üzerini çikolata sosuyla zenginleştirebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • 1 Litre Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Adet Yumurta (Sadece sarısı)
  • 1 Paket Vanilya
  • 1.5 Su Bardağı Şeker
  • Çilek, Muz, Orman Meyveleri kullanılabilir.
  • 1 Paket Bebek Bisküvisi
  • (İsteğe göre 1 paket kremşanti veya labne eklenebilir) 


Yapılışı: Süt ile birlikte tüm malzemeler tencereye alınır. Güzelce karıştıktan sonra ocakta kısık ateşte kaynayana ve kıvam alana kadar karıştırılır. İsteğe göre şanti veya labne peyniri biraz ılıdıktan sonra eklenebilir. Bir bardak içerisinde önce muhallebi sonra meyveler eklenir. Bisküvi parçaları eklendikten sonra üzerine tekrar muhallebi eklenir. Buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra istenilen meyvelerle süslenir ve servis edilir.



Malzemeler;

  • 500 gr Dondurulmuş Böğürtlen
  • 50 gr pudra şekeri
  • 100 gr Süt
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr Labne Peyniri
  • 100 gr Yulaflı Bisküvi
  • 50 gr Tereyağı 


Yapılışı: Süt, yumurta, şeker, un ve vanilya bir tencere içerisine eklenir. Karışım kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir. Ilıdıktan sonra içerisine labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvi ve tereyağını bir tavada kavurulur. Böğürtlenler bir kapta pudra şekeriyle karıştırılır. Derin bir borcama önce meyve üzerine krema ve en üste hazırlanan bisküvili crumble eklenir ve dolapta soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir. 



Malzemeler;

  • 500 gr Labne Peyniri
  • 200 ml Krema
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 4 yemek Kaşığı Un
  • 4 Adet Yumurta ve 1 Adet Yumurtanın Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • Alt tabanı için:
  • 2 Paket Yulaflı Bisküvi
  • 100 gr Eritilmiş Tereyağı
  • Sosu için:
  • 250 gr Orman Meyvesi
  • 5 Yemek Kaşığı şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Nişasta (1 çay bardağı su ile eritilir)
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Paket Vanilya 


Yapılışı: Bisküvi ve tereyağı rondodan çekilir. Sos için tüm malzemeler eklenir ve kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra vanilyası eklenir. Kelepçeli kalıp yağlanır ve üzerine bisküvili taban eklenir. Labne peynir bir kapta 3 dk çırpılır. Krema da bir kap içerisinde çırpılır ve ikisi de birleştirilir ve şekerle çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Son olarak un ve vanilya eklenir ve 3 dk  daha çırpılır Harcın dökülmemesi için kalıbın etrafı folyo ile kaplanır. Harç kalıba dökülür ve tezgaha vurulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk ardından 10 dk 160 derecede pişirilir. Fırında 1 saat bekler ve kapak açılmaz. Fırının içerisinde mutlaka bir kap içerisinde su olmalıdır. Fırından çıkınca sallarken oynamıyorsa cheesecake hazırdır. Soğuduktan sonra sos ile süslenir ve servis edilir.