ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER DENİZ ORHUN'DAN GEÇMİŞİ OLAN TARİFLER

DENİZ ORHUN'DAN GEÇMİŞİ OLAN TARİFLER

Sevgili Deniz Orhun bizlere hep doğadan seslendi, “Lütfen doğaya kulak verin” diyerek, mevsiminde doğal beslenmenin önemini anlattı. Doğanın kış uykusuna yattığı bu sayımızda ise geçmişi olan tarifl erle lezzetli bir yolculuk öneriyor. Haydi başlıyoruz.
Geçmişi olan tarifler

Deniz Orhun
Ziraat Mühendisi/Master Şef
@denizorhunklemantin
klemantin@klemantin.com

Tüm doğanın uyku zamanı aralık, uyanışı da akılda tutar. COVID 19 salgını nedeniyle tedbiri elden bırakmadan, içinize baharı getirecek, yeni yılın keyifle geçmesini sağlayacak tarifler ve hikayeler paylaşmak istedim sizlerle. Geçmişe mutfaktan bakmayı çok seviyorum. Tavsiyem, siz de deneyin ve sizin için özel olan tarifler ile bıraktığı anıları mutlaka bir yerlere not edin. Bunu bir adım ileriye götürmek ve siz de tarihe mutfaktan bakmak isterseniz bir başka önerim daha var; el yazmalarının iklim odalarında saklandığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Süleymaniye Kitap Şifahanesi Arşiv Kütüphanesi’ni ziyaret etmeniz. Online olarak yapacağınız bu gezide, bazı eserlere ulaşabilir ve mutfağınıza tarihi lezzetler katabilirsiniz.


NOT
Şeker nem çekeceği için mutfağınızın nemli veya sıcak olması, merengin ve sıkıldıktan sonra makaronun yapısını etkileyecektir. Makaronları kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.


FISTIKLI MAKARON



HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI



LAHANALI İNCİK OTURTMA


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!