Evde Keşkül Yapmak İçin 5 Farklı Tüyo

29 Kasım 2025, 18:56 tarihinde güncellendi.
Evde keşkül yaparken tam yağlı süt kullanmak kremamsı bir doku sağlar. Nişastayı soğuk sütle açarak eklemek, topaklanmayı önler ve kıvamı pürüzsüz yapar. Vanilya, badem veya az gül suyu gibi aromalar, lezzeti zenginleştirir. Servis öncesi keşkülü soğutup üzerine badem veya fındık serpmek hem şık hem lezzetli olur.
Evde Keşkül Yapmak İçin 5 Farklı Tüyo

Keşkül pişirirken kısık ateş kullanmak, karışımın dibine tutmasını engeller. Badem sütü veya biraz krema eklemek tatlıya ekstra yumuşaklık kazandırır. Karışımı sürekli karıştırmak, kıvamın eşit şekilde oluşmasını sağlar. Servisten önce birkaç saat buzdolabında bekletmek, keşkülün lezzetini ve dokusunu mükemmelleştirir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo