Barbunyayı Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?

28 Kasım 2025, 12:35 tarihinde güncellendi.
Barbunyayı haşlarken kararmasını önlemek için limon suyu eklemek, ilk haşlama suyunu dökmek, kireçsiz su kullanmak ve pişirme süresini uzatmamak etkili yöntemlerdir. Bu basit ipuçlarıyla barbunyayı daha açık renkli ve lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz.
Barbunyayı Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?

Barbunya, hem besleyici hem de lezzetli yapısıyla Türk mutfağının sevilen baklagillerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı yemeklerde, pilakilerde ve sulu tencere yemeklerinde sıkça kullanılır. Ancak barbunyayı haşlarken yaşanan en yaygın sorunlardan biri kararmasıdır. Doğru teknikler uygulandığında barbunya rengini korur, daha iştah açıcı ve temiz bir görünüm kazanır.

''Barbunya nasıl pişirilir, barbunyanın çabuk pişmesi için ne yapmalı ve barbunya nasıl saklanır?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Barbunyayı Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo