Barbunyanın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 12:35 tarihinde güncellendi.
Barbunya, doğru ıslatma, ilk suyu dökme, düdüklü tencere kullanma ve tuz-asidi sona ekleme gibi yöntemlerle çok daha hızlı pişer. Kireçsiz su kullanmak ve gerekirse çok az karbonat eklemek barbunyanın kısa sürede yumuşamasını sağlar. Taze barbunya ise doğal olarak kuruya göre daha kolay pişer.
Barbunyanın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmalı?

Barbunya, baklagiller familyasından, iri taneli ve besleyici bir fasulye çeşididir. Kabuğu çizgili veya kırmızı-beyaz beneklidir, pişince açık kahverengiye döner. Lif, bitkisel protein, folik asit ve potasyum açısından zengindir. En çok zeytinyağlı barbunya, barbunya pilaki ve sulu yemeklerde kullanılır. Hem taze (taze iç barbunya) hem de kuru olarak bulunur.

Barbunya nasıl pişirilir, barbunya nasıl saklanır ve zeytinyağlı barbunyanın püf noktalarına göz atın.

Barbunyanın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo