ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER EVDE LAHMACUN YAPIMI: 7 FARKLI EV YAPIMI LAHMACUN TARİFİ

EVDE LAHMACUN YAPIMI: 7 FARKLI EV YAPIMI LAHMACUN TARİFİ

Birbirinden lezzetli çeşitleri ile 'evde lahmacun nasıl yapılır?' sorusunu sizler için cevapladık. Yemeye doyamayacağınız ev yapımı 7 farklı lahmacun tarifi.
Evde Lahmacun Yapımı: 7 Farklı Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Türk mutfağında lahmacun denildiğinde akan sular durur. Peki, en sevilen lezzetler arasında yer alan lahmacunu, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Evde lahmacun yapımının en temel malzemeleri; lahmacun hamuru, kıyma, soğan, salça ve biberdir.  Yanına limon, yeşillik ve köpüklü ayranın eşlik ettiği lahmacunu hazırlamak ise, sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Ev yapımı lahmacunların hazırlama süresi 20, hamurun mayalanması 40, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Tüm bu hazırlık sürecinin ardından, size sadece afiyetle yemesi kalır. Sizler için yazımızda en sevilen lahmacun çeşitlerini derledik. İşte, 7 farklı ev yapımı lahmacun tarifi:



Listemize, meşhur bir tarifle başlıyoruz. Hazırlaması ve pişirmesi ortalama 40 dakika olan Antep lahmacun, en lezzetli çeşitlerden biridir. Hazır lahmacunları unutturacak Antep lahmacununun yapımında hem biber, hem de domates salçası kullanılır.



Bol malzemesi ve nefis kokusuyla tüm evi saracak kolay lahmacunların hazırlaması 20, pişirmesi ise 10 dakikadır. Tarifte verilen ölçüler, 10 kişiliktir.



Tavada lahmacun, pişirmesi en uzun süren lahmacun çeşitlerinden biridir. Lezzetiyle verilen tüm emeğe ve zamana değen lahmacunlar, fırın yerine yapışmaz tavada kızartılır.



İsmini pişirilme şeklinden alan tencere lahmacun, klasik tariflerden sıkılanlar için oldukça lezzetli bir çeşittir. Hazırlama ve pişirme süresi yaklaşık 45 dakikadır. Ana malzemeleri aynı olsa da, hamurunda instant maya kullanılır.