Antep Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında meşhur lezzeti olan lahmacunu, kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yöresel yemekler arasında çok beğenilen lahmacun; hem kolay yapımı, hem de lezzetiyle adını duyurmayı başaran bir yemektir. Açılmış hamurun üzerine kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatlar eklenerek hazırlanır. Kökeni Orta Doğu'ya dayanan bu yemek, Ermenistan, Azerbaycan, Lübnan, Suriye ve İsrail'de de tüketilir. İngilizcede zaman zaman 'Türk pizzası' olarak adlandırılır. Taş fırında pişirilmesi gerekir. Lahmacunun ismi, Arapça da 'etli hamur' anlamına gelen lahm bi ajinden türemiştir. 1960'lı yıllardan sonra tüm ülkeye yayılmıştır. Lahmacun, özellikle bol köpüklü bir ayran eşliğinde servis edilir. Nefis iç harcı ve mis gibi kokusuyla hazır lahmacunları aratmayacak bir tarifimiz var. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı Antep lahmacun tarifine başlayabiliriz.

Antep Lahmacun Kaç Kaloridir?

Küçük porsiyonlar halinde sunulan fındık lahmacunu da notlarınız arasına ekleyin. Kalabalık sofralarda sunabileceğiniz pratik iftar yemeklerine mutlaka göz atın.

Antep Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Kıymalı harç için:

Antep Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin.
  2. Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
  4. Harcı için, kuyruk yağı ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve baharatları ekleyin.
  5. Karışımın içerisine ince çekilmiş kuyruk yağı ve kıymayı ekleyerek yoğurun.
  6. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölün ve parçaları oklava ile açın.
  7. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan ekleyin ve tüm yüzeyine yayın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede lahmacunları kızarıncaya kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Hazırladığınız lahmacunları, acılı ezme, bol yeşillik ve limon ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Hamur yapımında kullandığınız suyun, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sayede maya daha çabuk çözülecektir.
  • İç harç yapımında kullanılan kıyma ve kuyruk yağı ince çekilmiş olmalıdır.
  • İç harç koyu olursa, yavaş yavaş su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
  • Pişirme esnasında fırının ızgara ayarı açık olursa, lahmacunlar çıtır çıtır olacaktır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Öğle Yemeği Antep Mutfağı Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet