Heraklion Tarzı Kallistsounia
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan Girit Adası ile özdeşleşmiş anız peyniri ile hazırlanan şahane bir atıştırmalık. Mizithra, anız (küçükbaş hayvanların ilk sütü) sütü kullanılarak yapılan bir peynirdir. Tuzsuz, yağlı ve inanılmaz lezzetli olup tatlı lor peyniri ile gravyer arasında bir lezzeti vardır. 

Not: Mizithra bulamayacağınız için yağsız beyaz peynir (lor olabilir) ile eski kaşar peynirini karıştırın.

Ege mutfağını sevenler için fırınlanmış girit kabağı ve kalamar kızartma tarifini de buraya bırakıyoruz.

Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için

Heraklion Tarzı Kallistsounia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur malzemesini derin bir kapta karıştırıp yoğurun ve bir saat dinlendirin. 
  2. İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  3. Hamuru oklava ile ince açın, 10-12 cm çapında bir tabakla yuvarlak parçalar kestikten sonra, hamurun bir tarafına iç harcını koyup yarım ay şeklinde kapatın.
  4. Tüm hamuru be şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda alt üst kızartın.

Tarif Kategorileri

Ege Mutfağı Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Tire Köfte
Bükme
Ege Usulü Enginar Yemeği
Enginarlı balık
Kabak çiçeği dolması (Dolmathes)
Sarımsaklı midye