Gliko
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Erzurum mutfağına özgü bir yemek olan gliko, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerden biridir. Görüntüsüyle mantıyı andıran gliko, bulgur ve un karışımından oluşur. Tuzlu suda haşlanan köfteler, yoğurt ve domates sosu ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü gliko tarifine geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen fellah köfte tarifine de mutlaka göz atın.

Gliko Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Sos için:

Gliko

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Köftelik bulgur ve su kaba alınarak kaynatılır. 
  2. Pişen bulgura yumurta, baharat ve un eklenerek yoğurulur. 5 dakika dinlendirilir. Ardından el ile fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
  3. Tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır. 
  4. Üzeri için yoğurt ve sarımsak karıştırılır. 
  5. Sos için tereyağı eritir, salça eklenerek kavrulur. Pul biber eklenerek altı kapatılır. 
  6. Servis tabağına bulgur köfteleri alınır, üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği Yoğurtlu Tarifler Yöresel Tarifler Doğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Gıllor
Yumurta Pilavı
Dut Çullaması
Erzurum Ketesi
Lalanga
Gırar Çorbası