Kıymalı Ispanak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak A, B1, B2, C, D ve K vitaminleri ile kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve demir mineralleri içerir. Türk mutfağında sık sık tüketilen ıspanak, genellikle pirinç veya bulgurlu yemeklerin içerisinde kullanılır.  Ispanak çorbası, pastırmalı ıspanak kavurması, ıspanak böreği gibi birçok tarifte kullanılan ıspanak ile sadece 15 dakika da hazırlayacağınız kıymalı ıspanak yemeğinin detayları için tarife geçelim. 

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Ispanak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır. Topraklarından arındıktan sonra suyu süzülür ve hafif kurulanır. 
  2. Soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar  eklenerek kavrulur. 
  3. Soğanlar biraz renk almaya başladığında sarımsaklar ezilerek eklenir.
  4. Kıyma eklenir ve kavrulur. 
  5. Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  6. Havuç rendelenir.
  7. Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve havuç ile birlikte tencereye eklenir, ıspanaklar küçülene kadar kavrulur. 
  8. Bulgur ya da pirinç, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tencere Yemekleri Ispanaklı Tarifler Farklı Et Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Pritnisa
Airfryer'da Sebze Şiş
Peynirli Sultani Bezelye
Labne Peynirli Bebek Patlıcan
Bobotie
Airfryer'da közlenmiş patlıcan