Rezeneli Karides Söğüş
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Aydın Demir'den yılbaşı sofralarına çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Karides ve rezene tohumuyla hazırlanan bu yemeği, limon suyu ile lezzetlendirebilirsiniz. Kısa sürede hazırlandığı için, çalışanlar için de pratik bir tariftir. Malzemeler hazırsa, rezeneli karides söğüş tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Karides cips ve karides tava tarifine de göz atın.

Rezeneli Karides Söğüş Tarifi İçin

Malzemeler

Rezeneli Karides Söğüş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karidesleri kaynar suda 1 dakika haşlayın ve hemen buzlu suya çıkartın.
  2. Zeytinyağını bir kaba koyun ve limon suyunu lime kabuğu rendesini, tuz, taze çekilmiş karabiber, taze doğranmış dereotunu ve bir cimdik toz şekeri ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  3. Bu karışıma soyulmuş karidesleri ekleyip sosuyla birlikte karıştırın.
  4. Üzerine rezene slice ilave edip servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Yılbaşı Yemekleri Salata Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları