Mantı Hamuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mantı, Türk mutfağında önemli yere sahip olan bir yemektir. Kayseri yöresi ile özdeşleşen mantının birbirinden farklı çeşitleri vardır. Yalnızca ülkemizde değil, Kore'de mandu, Japonya'da veggie gyoza ve İtalya'da ricotta peynirli ravioli olarak sunulur. Geleneksel mantının hamuru, küçük kareler halinde doğranır. Ardından kıymalı harç ile doldurulan hamur, bohça şeklinde kapatılarak haşlanır. Peki, mantı hamuru nasıl hazırlanır? Listede verilen 4 malzemeyi de hazır ettiyseniz, mantı hamuru yapımına geçebiliriz.

Deneyebileceğiniz mantı çeşitleri; Kayseri mantısı, hingel mantı, gül mantısı, tepsi mantısı.

Mantı Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Mantı Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuzu harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurtayı ve suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru top şeklinde sarıp üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  3. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde yufkadan biraz daha kalınca açın.
  4. Keskin bir bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte karelere kesin. Klasik tarifte bulunan kıymalı harcı karelerin içinde doldurun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Mantı Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama