Arap Poğaçası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gevrek dışı, kuruyemiş dolgulu içi ile tatlı bir poğaça tarifini sizlere sunuyoruz. 'İran poğaçası' olarak da geçen bu poğaça, çay ve kahvelerinizin yanında lezzetli bir eşlikçidir. Pudra şekeri, fındık ve ceviz ile hazırlanan Arap poğaçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen 3 2 1 poğaça, mayasız poğaça ve tereyağlı peynirli poğaça tarifine de göz atın.

Arap Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Arap Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı çırpma kabına alınarak çırpılır. 
  2. Pudra şekeri, yumurta ve yoğurt ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. 
  3. Kabartma tozu, un eklenerek yoğurulmaya devam edilir. 
  4. Homojen bir kıvam aldığında streçleyerek kenarda bekletilir. 
  5. İç harç için pudra şekeri, bal, ceviz ve fındık tozu eklenerek hamur kıvamına getirilir.
  6. Poğaça hamuru açılarak yuvarlaklar kesilir. İç kısmı için hazırlanan harçtan parçalar koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. 
  7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülerek çatalla iz verilir. 
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça