Ispanaklı Mantı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme için

Üzeri için

Ispanaklı Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Ispanakları doğrayıp haşlayın.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın.
  3. Bezeleri unlanmış tezgahta açın. Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin. İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın.
  4. Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın. Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın.

Dilerseniz, yağ mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Mantı Tarifleri Ispanaklı Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı