Scone
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Hakan Özfırıncı'dan @hakanozfrnc çay ve kahvelerin yanına yakışacak nefis bir ikramlığımız var. Genellikle kabartma tozu ve buğday ile hazırlanan scone, çörek çeşitlerinden biridir. İngiliz ve İrlanda mutfağında sık sık tüketilen scone, isteğe göre tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. Tatlı versiyonlarında çöreğin içerisine reçel sürülürken, tuzlu çeşitlerinde peynir kullanılır. Listedeki malzemeler hazırsa, scone nasıl yapılır sorusu için nefis tarifimizi sizlerle buluşturuyoruz.

Alternatif olarak kalabalık sofraların en lezzetli ikramlığı olan kolay paskalya çöreği ve nefis tahinli çörek tarifini deneyebilirsiniz.

Scone Tarifi İçin

Malzemeler

Scone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Cheddar ve fesleğen hariç diğer malzemeleri bir kaba alarak karıştırın  ve kuru malzeme kalmayacak şekilde yoğurmaya devam edin.
  2. Daha sonra  cheddar peyniri ve fesleğeni gelişigüzel doğrayarak  hamura ilave edin ve yoğurma işlemini tamamlayın.  
  3. Hamuru 1-1.5 santimetre kalınlığında açın. Daha sonra 8 santimetre çapında çember ile keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kahverengi olana kadar pişirin.
  5. Fırından alarak ılık servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Çörek Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye