Zeytin Böreği (Gaziantep)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep mutfağı lezzetlerinden biri olan zeytin böreği, çekirdeksiz yeşil zeytin ile hazırlanır. Ayrıca iç harcında ceviz içi, kıyma ve soğan da kullanılır. Hazırlanan börekler yarım ay şeklinde kapatılarak fırında pişirilir. 

Kıymalı pırasalı börek ve kalın kıyı tarifine de göz atın.

Zeytin Böreği (Gaziantep) Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Zeytin Böreği (Gaziantep)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı şekerli ılık suda eritin. Unu bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ilave edip karıştırın ve ortasını açın.
  2. Erittiğiniz mayayı ekleyin ve kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  3. Soğanları yemeklik doğrayın ve kıymayla birlikte zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
  4. Ardından dilimlenmiş yeşil zeytinleri ve cevizleri ekleyip karıştırın ve pul biber serpip ocaktan alın.
  5. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  6. Hamurun yarısına zeytinli harçtan bir miktar koyarak yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını rulet veya çay tabağıyla keserek yapıştırın.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Ilındıktan sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek