Arnavut Ciğeri
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakatatlar arasında en çok tüketilen besin ciğerdir. Izgara, yahni, şiş ve tava gibi çeşitleriyle sunulur. Arnavut ciğeri ise, yüksek proteinli bir besindir. Dana, kuzu veya karaciğerden hazırlanan Arnavut ciğeri, geleneksel olarak maydanoz ve soğanlar birlikte sunulur. En sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan Arnavut ciğeri, baharatlanan etin una bulanıp yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Arnavut ciğeri püf noktaları dikkate alınarak hazırlandığında hem yağlı, hem de lokum gibi yumuşacık bir kıvamdadır. Peki, çok beğenilen Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis arnavut ciğeri tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?

Alternatif olarak ciğer şiş, Edirne tava ciğeri ve ciğer sote tarifini deneyebilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin

Malzemeler

Patates kızartması için:

Sumaklı soğan için:

Arnavut Ciğeri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Arnavut ciğeri için; Ciğerin üzerinde bulunan zarı ayıklayın ve ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Ciğerin kanının süzülmesi için, derin bir süzgece alın ve 15 dakika bekletin.
  3. Unun içerisine tuz ve karbonat ekleyin. Ciğerleri una bulayın ve tekrar süzgece alın.
  4. Bu sayede fazla ununu daha kolay bir şekilde atabilirsiniz.
  5. Ciğerleri ısıttığınız yağ içinde kızartın. Kızarmaya başladıklarında üzerine toz kişniş ve toz biber ilave edin.
  6. Patates kızartması için; Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  7. Üzerine tuz serpiştirip elinizle harmanlayın. Tavada sıvı yağı kızartın. Kızaran yağa patatesleri alıp pişirin. 
  8. Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
  9. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızı biber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
  10. Pişen ciğerlerin yağını süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız sumaklı soğanı ve patatesleri yanına ekleyin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Arnavut ciğerinin en önemli püf noktası, ciğeri yıkamamaktır. Bunun yerine süzgeçte kanının süzülmesi sağlanır.
  • Ciğeri kızartmadan önce mutlaka unlamak gerekir. Fakat un da çok fazla bekletmek yerine bulama işlemi yapılmalıdır.
  • Una bulanan ciğerler tekrar süzgece alınarak fazla unun akması sağlanır.
  • Ciğeri pişirdikten sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesi sağlanmalıdır.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Et Tarifleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Yoğurt soslu ekmek köftesi
Sebzeli sosis
Pastırmalı ekmek köftesi
Peynirli ve salamlı köfte
Salamlı patates köftesi
Sihirli köfteler