Hünkar Beğendi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hünkar beğendi, közlenmiş patlıcan, kuzu eti, süt, un ile hazırlanan Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşmayı başarmış özel bir yemektir. Günümüzde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özdeşleşmiştir. Nasıl ortaya çıktığıyla ilgili birçok rivayet bulunmaktadır.

Hünkar beğendi kalori bilgisi: Etli hünkar beğendi yemeği 100 gramlık bir porsiyonda ortalama 175 kalori değerine sahiptir. (%64 yağ, %24 protein, %12 karbonhidrat)

*Patlıcanla hazırlanan düşük kalorili besinler tüketmek istiyorsanız, bir porsiyonu yaklaşık 150 kalori olan patlıcan oturtma tarifini deneyebilirsiniz. Diğer popüler tariflerden patlıcan musakka veya zeytinyağlı patlıcan yemeği de ilginizi çekebilir. Daha fazlası için patlıcan yemekleri sayfamıza göz atın.

Hünkar Beğendi Tarifi İçin

Malzemeler

Etli kısmı için:

Beğendi kısmı için:

Hünkar Beğendi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Servis tabağına önce beğendiyi, daha sonra etleri koyun. Hünkar beğendinin yanına garnitürlü pilav ve haydari hazırlayabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patlıcanın lezzetini arttırmak için fırında közlemeyi denebilirsiniz. Patlıcanları kavurmaya başlamadan önce sarımsaklı ve limonlu yağda bekleterek aromalı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. İstiyorsanız sütü önceden kaynatabilir ve içerisine defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız sebzelerin küçük doğranmasına özen gösterin. Bu sayede sebze tadının, yemeğe daha iyi karıştığını göreceksiniz.
  • Patlıcan gibi sebze yemeklerinde, kavurarak pişirmek her zaman daha iyi sonuç verecektir. Sebzelerin lezzetini arttıran bu teknik, tarifin kısa sürede yapılmasını da sağlar.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Osmanlı Mutfağı Antep Mutfağı Yemekleri Video Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Öğle Yemeği Et Tarifleri Bayram Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Bulgurlu Dana Yanak
Izgara Dana Ciğer
Şehzade Kebabı
Geleli Kebabı
Geschnetzeltes Züricher Art
Lüle Kebabı