Teşrübe
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kilis mutfağının en sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan teşrübe, Antep mutfağında da sık sık tüketilir. Ana malzemeleri et, patlıcan ve domates olan bu yemek, tırnak pidenin üzerine ilave edilir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, teşrübe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Teşrübe Tarifi İçin

Malzemeler

Teşrübe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye yağ alınır ve kuşbaşı etler yağda kavrulur.
  2. Soğan yemeklik doğranarak içerisine eklenir ve kavrulma işlemin devam edilir.
  3. Biber ve domates doğranarak tencereye ilave edilir.
  4. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Patlıcanlar alacalı soyulur, kızgın yağda kızartılır. 
  6. Pişen etlerin olduğu tencereye eklenerek 5-6 dakika pişirilir. 
  7. Tırnak pideler kareler halinde dilimlenerek sunum tabağına alınır. 
  8. Yemeğin suyu pidelerin üzerine gezdirilir.
  9. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır, tırnak pidelerin üzerine dökülür.
  10. Pişen yemek güzel bir sunumla tabağa alınır ve servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Yoğurtlu Tarifler Et Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Balkabağı Dolması
İşkembe Yahnisi