Patlıcan Musakka
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının geleneksel yemeklerinde sık sık yer verilen patlıcan; et yemekleri ile harmanlanarak sunulur. Sindirim sistemini rahatlatan bu sebze, Balkan ülkelerinde de tüketilen musakka yemeğinin ana malzemesidir. Yüksek oranda lif içerdiği için, diyet listelerinin vazgeçilmeyen lezzetleri arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, pratik zeytinyağlı patlıcan musakka nasıl yapılır gelin beraber görelim.

Öğle ve akşam öğünlerinde sıklıkla tercih edilen patlıcan yemeklerini, birbirinden farklı tarifler ile birleştirerek yeni lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Sağlıklı ve pratik yemek tariflerine sebze yemekleri kategorisinden ulaşın. Diyet listelerinde sık sık yer verilen zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Patlıcan Musakka Kaç Kaloridir?

Patlıcan Musakka Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanları kızartmak için

Patlıcan Musakka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

    
  Servis Önerisi

Yanına pirinç pilavı ve acılı ezme yaparak sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek oldukça önemlidir. Bekletme işleminin ardından patlıcanları soğuk süt ile yıkayarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Kullanacağınız patlıcanların siyah ve taze olmasına dikkat edin.
  • Kızartma işleminden sonra patlıcanları kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kıymaya ekleyeceğiniz malzemelerin iyice kavrulması gerekir. Aksi takdirde biber ve domateslerin tadı yemeğe geçmeyecektir.

Tarif Kategorileri

Video Tarifler MasterChef Tarifleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Kızartma Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması