Kıymalı Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında sık sık kullanılan patlıcan, karnıyarık, imam bayıldı, patlıcan musakka gibi tariflerin ana malzemesidir. Kızartması ayrı lezzetli, fırınlaması ayrı lezzetli olan patlıcanı, bu kez kıymalı patlıcan yemeği tarifinde kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Suyuna ekmek banacağınız, yemeye doyamayacağınız nefis mi nefis kıymalı patlıcan yemeği için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamıza göz atın.

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. Ardından acılıkları gitsin diye tuzlu suda bekletilir. Tencerede ısınan zeytinyağına kıyma eklenir, kavrulur.
  2. Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir, kıymanın yanına eklenir.
  3. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Biberler yıkanır ve boyuna ikiye bölündükten sonra ince ince doğranır, tencereye eklenir.
  5. Domatesler küp küp doğranır, patlıcanlar ile birlikte tencereye eklenir.
  6. Bütün malzemeler birlikte bir sure kavrulduktan sonra su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Tencere Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe
Balkabağı Dolması