İstavrit Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında şifa olacak nefis bir tarif önerimiz var. İstavrit, patates ve havuç ile hazırlanan istavrit buğulama, hamsi buğulamayı yerinden etmeye aday olan bir yemektir. İstavrit buğulama için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Farklı versiyonlarını denemek isteyenler için, istavrit tava ve fırında istavrit tarifini de buraya bırakıyoruz.

İstavrit Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

İstavrit Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuç, patates, soğan ve domates halka halka dilimlenir. 
  2. Dilimlenen sebzeler tencereye dizilir.
  3. Sarımsak, balık, zeytinyağı ve su ilave edilerek kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

İstavrit Buğulama Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Aynı tariften suyu çıkartarak üzeri kapalı bir şekilde fırında da pişirebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Hafif Yemekler Balık Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Karides Roll
Hamsi Böreği
Hamsi Kağıt Kebabı
Airfryer'da Mezgit
Sazan Balığı Köftesi
Asma Yaprağında Barbun