Malfatti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Malfatti, ana malzemesi ıspanak olan bir makarna türüdür. İtalya'da çok sevilen ve soslu olarak tüketilen bu lezzet için hazırsanız, malfatti tarifinin detayları aşağıda. 

İtalyan mutfağından arabiata soslu makarna ve fettucini alfredo tarifine de mutlaka göz atın.

Malfatti Tarifi İçin

Malzemeler

Yağı için:

Malfatti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağı bir tavaya alarak ısıtın, ısınan yağa ıspanakları ekleyerek kavurun ıspanakları soğumaya bırakın. 
  2. Soğuyan ıspanakların suyunu el yardımı ile iyice sıkın. Ispanakları doğrayın. 
  3. Doğranmış ıspanak, ricotta, ekmek kıtırı ve parmesanı bir kapta birleştirin. İrmik, yumurta ve baharatlar ekleyerek karıştırın.
  4. Bir tepsiye unu dökün ve kaşıkla karışımdan alarak unlu tepsiye dökün. Tepsiyi sallayarak şekil verin ve ıspanak toplarını ayrı bir kaba alın. 
  5. Fırını 150 derecede ısıtın. Bit tencerede tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız malfattileri suya ekleyerek haşlayın. Haşlananları fırına dayanıklı bir tepsiye koyun. 10 dakika fırına atın. 
  6. Tereyağını küçük bir tavada eriterek adaçaylarını ekleyin. Ada çayları gevrek olana kadar sık sık karıştırarak hafifçe kızartın.
  7. Adaçayı yağını malfatti'nin üzerine dökün, rendelenmiş parmesan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri Makarna Tarifleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana