Kuru Domatesli Zahterli Foccacia
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan foccacia tarifini, bir de zahter ile denemelisiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kuru domatesli ve zahterli focaccia tarifinin detayları aşağıda. 

İtalyan usulü bruschetta ve calzone tarifine de göz atın.

Kuru Domatesli Zahterli Foccacia Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Domatesli Zahterli Foccacia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve tuz bir kapta harmanlanır. 
  2. Maya ve su bir yerde çözdürülür. Zeytinyağı eklenerek çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir. 
  3. Hamur yoğurulur ve içerisine zahter ve kuru domates atılarak yoğurulmaya devam edilir. 
  4. Bir kaba alınarak 45 dakika mayalandırılır. 
  5. Bir fırın kabı yağlanır ve hamur içerisine alınarak parmaklar ile foccacia şekli verilir. 15 dakika daha dinlendirilir. 
  6. Fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve fırında 35 dakika pişirilir. 
  7. Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülerek dilimlenir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Domatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana