Cappelletti
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Cappeletti, İtalya'nın en meşhur yemeklerinden olan makarnanın içi dolgulu bir versiyonu. Ravioli ile benzerlik gösteren bu makarnanın tadı, damaklarınızda iz bırakacak. Cappeletti hamuru bazı bölgelerde kare, bazı bölgelerde ise dairesel olarak hazırlanır. Ayrıca ülkeden ülkeye iç harcında değişiklikler yapılabilir. Cappelletti tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Farklı mantı tarifleri arayanlar için, nefis pelmeni ve jiaozi tarifini buraya bırakıyoruz.

Cappelletti Tarifi İçin

Malzemeler

İç dolgusu için:

Makarna için:

Cappelletti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bu tarife makarna hamuru yapımı ile başlayın. Makarna için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulmaya başlanır. Yoğurulan hamur kenarda dinlendirilir. 
  2. İç harç için, tereyağını bir tencereye alın ve tavuğu soteleyin. Küçük parçalara bölerek soğutmaya bırakın. 
  3. Tavuk, ricotta, parmesan, yumurta, yumurta sarısı, muskat rendesi, limon kabuğu rendesi, tuz ve limonu blenderdan geçerek macun haline getirin. 
  4. Makarna hamurunu ikiye bölün ve sonrasında açın. Açılan hamurdan yuvarlaklar kesin ve içerilerine harç koyun. 
  5. Önce yarım ay şeklinde kapayın ve iki ucunu birleştirin. 
  6. Bir tencerede tuzlu su kaynatın, kaynayan suya makarnaları atarak 5 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Makarna Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Orzotto
Etli Ravioli
Çikolatalı Ravioli
Trippa Alla Milanese
Torta Susanna
Gnocchı Alla Romana