Fideo
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fideo, İspanya mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Tel şehriye ve domates ile birlikte hazırlanır. Hem makarna, hem de pilav olarak düşünülebilir. Hazırlanan fideo, sarımsak ve kimyon ile zenginleştirilir. Yalnızca 7 malzemeden oluşan İspanyol usulü fideos tarifi için detaylara geçebiliriz.

İspanyol mutfağından deniz mahsullü paella ve empanadas tarifine de göz atın.

Fideo Tarifi İçin

Malzemeler

Fideo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tencerenin içerisine yağı alın ve hafifçe kızarmasını bekleyin.
  2. Ardından tel şehriyeleri ekleyip renk alana kadar kızartın.
  3. Rendelenmiş domatesin yarısını ve 240 ml suyu tencereye ekleyin.
  4. Üzerine sarımsak, kimyon, pul biber ve toz biberi de ilave edin.
  5. Birkaç kez karıştırdıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
  6. Kalan domates rendesi ve suyu bir kabın içerisinde karıştırın.
  7. Karışımı, tencereye ilave ederek kıvam alıncaya kadar pişirin.
  8. Daha sonra servis tabaklarına alarak sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Romesco Crostini
Jamon Croquetas
Pan Con Tomate
İstiridye Mantarlı Tapas
Patatas Bravas
Fırında sarımsaklı tavuk (İspanya mutfağı)