Gateau Basque
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adını Fransa'nın Basque kentinden alan gateau basque, iki tart hamuru arasında, lezzetli reçel dokusu ile damaklarda iz bırakıyor. Bask tart olarak da bilinen bu tatlı, farklı reçel çeşitleri ile doldurulabilir. Ayrıca alternatif olarak pastacı kreması ile doldurarak da yiyebilirsiniz. Bu leziz gateau basque tarifi için malzemeleriniz hazırsa detaylara geçebiliriz. 

Fransız usulü meyveli volovan ve sade sable kurabiyesi tarifine de göz atın.

Gateau Basque Tarifi İçin

Malzemeler

Gateau Basque

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta sarıları ile şeker karıştırılır. 
  2. Tereyağı, vanilin, toz badem, kabartma tozu, un ve tuz eklenir, hamur kıvamına getirilir.
  3. Hazırlanan hamur dolapta dinlendirilir. 
  4. Hamur iki parçaya bölünür. Açılan hamur yağlanmış tart kalıbına koyulur. 
  5. Arasına reçel sürülür ve diğer hamur parçası üzerine kapatılır. 
  6. Üst kısmına yumurta sarısı sürülerek çatalla çarpı işaret yapılır. 
  7. 170 derecede 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Reçel Tarifleri Fransız Mutfağı Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Ciğer Terin
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline