Ciğer Terin
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa'nın meşhur ciğer terini genellikle atıştırmalık olarak tüketilir. Ekmek üzerine sürülerek tüketilen terin kaz, dana ya da tavuk ciğeri ile yapılabilir. Bugün sizlerle tavuk ciğer terin tarifini paylaşacağız. Siz ve malzemeleriniz hazırsa ciğer terin tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balık rilettegoureges ve la cervelle de canut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Ciğer Terin Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Ciğer Terin

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeker ve suyu tencereye alarak renk alana kadar pişirilir. 
  2. Arpacık soğanları içerisine ekleyin. Arpacık soğanlar renk alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  3. 20 dakika buzdolabında bekletin. 
  4. Bir tavada tereyağını eritin. Tavuk ciğerlerini ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Renk alana kadar pişirin. Soğutun. 
  5. Mutfak robotunda ciğer ve soğanları püre haline gelene kadar karıştırın. Yavaş yavaş tereyağını ekleyin. Püreyi süzerek bir kaba alın. 
  6. Kaba aktarın ve 1 gece sertleşene kadar bekletin. Soğuduğunda turşu ve ekşi mayalı ekmek ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Fransız Mutfağı MasterChef Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Pissaladiere
Krokan Bush
Portakallı Parfe
Yumurta Mimoza
Creme Mousseline
Salade Niçoise